Ziua Internationala a Copilului cu Cancer

copii-cancerLansata in anul 2002, Ziua internationala a copilului cu cancer anual la data de 15 februarie, promoveaza o campanie de colaborare la nivel mondial pentru sensibilizarea in ceea ce priveste cancerul la copii si pentru exprimarea sprijinului pentru copiii si adolescentii cu cancer si pentru familiile acestora.

Toate organizatiile din lume marcheaza aceasta zi si informeaza populatia despre situatia copiilor bolnavi si despre discrepantele care exista intre tarile dezvoltate si cele in curs de dezvoltare in ceea ce priveste accesul la tratament si ingrijirea copiilor bolnavi de cancer.

Ziua de astazi atrage atentia asupra nevoii de acces mai echitabil si imbunatatit la tratament si ingrijire pentru copiii cu cancer de pretutindeni.

Ziua internationala a copilului cu cancer a fost initiata de Childhood Cancer International (numita anterior Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer – ICCCPO), o retea de 178 de organizatii la nivel local si national ale parintilor din 90 de tari de pe cinci continente.

Ziua internationala a copilului cu cancer are la baza credinta ca fiecare copil cu cancer merita cea mai buna ingrijire medicala si psihosociala posibila, indiferent de tara de origine, rasa, statut financiar sau clasa sociala.

De asemenea, porneste de la premisa ca decesele in cazul copiilor cu cancer pot fi evitate daca se pune un diagnostic exact si in timp util, daca exista acces la un tratament si o ingrijire adecvate si accesibile, la medicamente esentiale de buna calitate.

Exista 12 tipuri de cancer care se dezvolta in perioada copilariei, leucemia si cancerul in zona creierului fiind considerate cele mai frecvente la copii.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.