Vaccinul dTpa

Contine: antigene tetanice, difterice, pertussis acelular
Protejeaza de: difterie, tetanos, tuse convulsiva
Doze si intervale de administrare: o singura doza recomandata in fiecare sarcina, de preferat in saptamanile 27-36 de sarcina
Daca nu este administrat in timpul sarcinii, vaccinul dTpa ar trebui administrat imediat dupa nastere, in cazul femeilor care nu au in istoricul de vaccinare o doza a acestui vaccin

Cale de administrare: intramuscular
Depozitare: la frigider, intre 2 – 8 grade Celsius, a nu se congela

Eficienta vaccinului dTpa

Protectia oferita impotriva difteriei si tetanosului se itninde pe o perioada de maxim 10 ani.

Insa nivelul maxim de anticorpi pentru tuse convulsiva este atins in prima luna dupa vaccinare si incepe sa scada dupa 1 an. O singura doza de vaccin administrat in timpul primei (sau unei) sarcini nu este suficienta pentru a asigura protectie si in timpul sarcinilor urmatoare. De aceea, este recomandata vaccinarea in fiecare sarcina a unei femei. (CDC)

De ce este important vaccinul dTpa

Aproximativ 30-40 % din sugari care au avut tuse convulsiva au primit-o de la mama (atunci cand sursa a putut fi identificata).

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.