Un tesut creat in laborator ar putea ajuta oamenii cu boli ale sistemului nervos

poza cercetare in laboratorTesut sintetic asemenea celui nervos uman in momentul in care asupra sa este propagata lumina.

Este descoperirea unei echipe de cercetatori de la Universitatea din Oxford, care ar putea ajuta in viitor oamenii cu boli ale sistemului nervos.

Potrivit Descopera, echipa care a creat acest material sustine ca acesta ii va ajuta pe cercetatori sa dezvolte biomateriale ce pot fi folosite pentru a trata pacientii care sufera de boli asociate cu disfunctii ale sistemului nervos central.

Tesutul artificial este format din sute de celule sintetice, activabile cu ajutorul genelor si al proteinelor incorporate.
Tehnica folosita pentru a produce aceste structuri microscopice este cea a imprimarii 3-D.

Celulele au membrana compusa din lipide, iar in interior au fost incluse secvente ADN, proteine si alte molecule de natura biologica. Mai mult de 1000 de celule sintetice pot fi combinate, pentru a obtine tesuturi cu o lungime de cel mult jumatate de milimetru, conform sursei citata.

Si Mediafax precizeaza ca pana la acest moment, materialul a fost testat numai in laborator, insa oamenii de stiinta spera ca il vor putea folosi in cadrul unor experimente realizate cu subiecti umani.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.