Consumul regulat de ulei de masline aduce beneficii importante pentru sanatate. Specialistii in nutritie spun ca acei oameni care consuma cel putin patru lingurite pe zi, sunt feriti de riscul de a face infarct, se arata si intr-un studiu recent al oamenilor de stiinta, citat de dailymail.co.uk.
Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatile din Glasgow si Lisabona pe un esantion de 69 de barbati si femei, a confirmat beneficiile pentru sanatate ale unui ingredient cheie al dietei mediteraneene, mai ales in cazul celor care nu obisnuiau sa consume ulei de masline.
In cadrul cercetarii, savantii au adaugat doar 20 de mililitri de ulei de masline, circa patru lingurite, zilnic, la dieta unor adulti sanatosi, ceea ce reprezinta cantitatea dintr-o salata sau cam cat consuma o persoana la o masa.
O serie de indicatori pentru riscul bolilor de inima s-au imbunatatit in numai sase saptamani, dupa consumul in mod regulat al uleiului de masline, potrivit raportului publicat in American Journal of Clinical Nutrition.
Uleiul de masline contine grasimi omega-6, o forma de grasimi polinesaturate sanatoase, care blocheaza raspunsul organismului la inflamatii in cazul unor afectiuni cronice cum ar fi bolile de inima si artrita.
De asemenea, ajuta la scaderea tensiunii si la mentinerea unui echilibru al colesterolului.