Ulcerul Buruli, „bacteria mancatoare de carne” care face sute de victime in zonele tropicale


Guvernul australian a anuntat ca va cheltui 1,5 milioane de dolari australieni pentru combaterea unei bacterii „mancatoare de carne” care se raspandeste in statul sudic Victoria, informeaza DPA.
Cercetatorii nu cunosc inca modul de transmitere al bolii infectioase cauzate de aceasta bacterie – cunoscuta sub denumirea de ulcerul Buruli, relateaza Agerpres.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, boala e declansata de bacteria Mycobacterium ulcerans, care apartine aceleiasi familii cu organisme care cauzeaza lepra si tuberculoza.

Infectia provoaca leziuni severe ale pielii si ale tesutului moale si are efecte devastatoare asupra celor afectati, inclusiv dizabilitati pe termen lung, diformitate, amputari sau chiar deces.

”Este o boala dureroasa, iar cercetarea este vitala pentru a descoperi cauzele acestei noi probleme de sanatate”, a declarat ministrul sanatatii, Greg Hunt, intr-o declaratie.

”Speranta mea este ca prin cercetare sa poata fi identificata o sursa comuna care sta la baza raspandirii acestui tip de bacterii, lucru care va duce la diagnosticarea rapida, la solutii de tratament si la strategii de preventie”, a mai precizat oficialul, potrivit surselor citate.

In statul Victoria s-au inregistrat 182 de noi cazuri in 2016, 275 in 2017, iar in 2018 sunt deja inregistrate 30 pana la acest moment.

Conform unui studiu publicat in Australia Medical Journal, numarul cazurilor a crescut rapid, infectia a devenit mai puternica si a aparut in noi regiuni geografice.

Oamenii de stiinta vorbesc despre ”o epidemie care se agraveaza” si au recunoscut ca nu stiu cum poate fi oprita, mai relateaza sursele mentionate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.