Retelele de socializare sunt din ce in mai prezente in viata tuturor, influentand deciziile legate de calatorii, vacante, modalitati de petrecere a timpului liber, precum si stilul vestimentar.
Unii oamenii au renuntat chiar sa-si mai sune prietenii de ziua lor, preferand sa le lase un mesaj insotit de o poza sugestiva pe conturile personale de Facebook.
Retelele de socializare au de asemenea efectul de a atrage atentia oamenilor si mai mult asupra aspectului fizic si a modului in care acestia sunt perceputi de persoanele din lista lor de prieteni.
Astfel, pentru a primi cat mai multe aprecieri, „like-uri”, numeroase persoane recurg din ce in ce mai des la diferite proceduri de chirurgie estetica.
Unele dintre cele mai cautate interventii de infrumusetare in intreaga lume sunt rinoplastiile.
O parte din aceasta popularitate este mai nou legata si de un nou trend existent la ora actuala pe toate tipurile de retele de socializare: sa postezi pe pagina de profil un „selfie” cat mai original si indraznet cu putinta, adica o fotografie pe care ti-o faci singur cu telefonul sau cu aparatul foto.
„In general, cand oamenii isi fac un selfie- autoportret, obisnuiesc sa examineze atent fotografia inainte de o posta pe retelele de socializare. In acest fel, se asigura ca poza le pune in valoare atuurile fizice. Uitandu-se cu atentie la fotografie, se poate intampla ca persoanele in cauza sa realizeze ca nasul este cel care iese in evidenta in imagine sau ca exista o disproportie intre acesta si restul trasaturilor faciale. Si cu cat isi fac mai multe astfel de poze, cu atat devin mai nemultumiti de nasul lor si mai hotarati sa-si corecteze micile imperfectiuni”, a declarat dr. Cristian Nitescu, medic primar in chirurgie estetica.
Conceptul de selfie a aparut odata cu dezvoltarea retelelor de socializare, insa a „cucerit” intreaga lume abia anul acesta, dupa mult-asteptata ceremonie de decernare a premiilor Oscar, cand unii dintre cei mai faimosi actori de la Hollywood au aparut intr-o poza facuta de vedeta de televiziune Ellen DeGeneres.
De atunci, aceste tipuri de imagini autoportret au invadat retelele de socializare. Selfie-urile sunt cu atat mai importante cu cat reprezinta o modalitate de a arata cat de bine de simti in pielea ta.
Persoanele care evita sa apara intr-un selfie sunt adesea percepute ca nesigure pe ele si nemultumite de modul in care arata.
Operatia de rinoplastie poate fi facuta persoanelor care au implinit deja varsta de 18 ani, dupa ce oasele nazale au ajuns la maturitate.
Interventia este folosita de cele mai multe ori in scop cosmetic, adica pentru modificarea dimensiunii nasului si a profilului nazal, insa poate fi insotita si de corectarea defectelor de structura interna, ce stau la baza anumitor probleme respiratorii.
Rinoplastia este una dintre cele frecvente interventii chirurgicale realizate atat in randul femeilor, cat si al barbatilor.
De obicei, operatia dureaza aproximativ doua ore, iar perioada de recuperare se limiteaza la aproximativ 10-14 zile, in functie de fiecare caz in parte.