Tratamente de ultima generatie pentru bolnavii de hepatita C sau HIV/SIDA

poza consult medical de specialitateIn curand, in Romania ar urma sa fie introduse noi terapii si tratamente pentru pacientii cu boli infectioase. Acestea, considerate de ultima generatie sunt pentru boli precum hepatita C sau HIV-SIDA.

In urma aplicarii unui ordin de ministru aflat in dezbatere publica pana in data de 2 aprilie, pacientii cu boli infectioase vor putea beneficia de tratamente decontate de stat, considerate inovatoare in Occident.

„O modificare a prezentului act normativ este introducerea pentru bolile infectioase, asta inseamna terapii noi. Toata lumea isi doreste ca si bolile cu transmitere sexuala, cum ar fi HI/SIDA, bolile infectioase, hepatita, sa fie tratate cu tratamente inovative. Asta incercam sa facem prin criteriile pe care noi le-am modificat. (…) In functie de individualitatea organismului, toti suntem diferiti unul de celalalt, in functie de asta vom face analiza si vom constata care este, cum vom aplica o terapie pe niste costuri in asa fel incat sa fie in beneficiul pacientului”, Mihaela Udrea, director in cadrul Ministerului Sanatatii.

Vizavi de tratamentul fara interferon, un tratament cu rezultate excelente in tratarea hepatitei C, Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat ca in cazul in care negocierile dintre CNAS si producatorii de medicamente vor decurge bine, bolnavii de hepatita C vor putea beneficia de acest tratament in jurul datei de 1 mai.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.