Testare gratuita pentru HIV si virsurile hepatice B si C

Testare Babes Papanicolau gratuitaInstitutul National de Boli Infectioase „Prof.Dr. Matei Bals” din capitala a demarat o campanie de testare gratuita pentru virusurile HIV, hepatice B si C.
Campania nationala „H-Alert” se va desfasura in perioada octombrie 2015 — aprilie 2016 si are drept scop mobilizarea tinerilor si a grupurilor sociale vulnerabile — persoane de etnie roma, utilizatori de droguri injectabile — pentru a se informa cu privire la prevenirea infectiilor.

„Este foarte important ca oamenii sa stie ca testarea poate face uneori diferenta dintre viata si moarte. Infectia cu HIV sau cu virusurile hepatice B si C evolueaza de multe ori fara simptome si poate fi confundata uneori cu alte infectii. Singura modalitate de a afla este testarea”, a declarat prof.dr.  Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului National de Boli Infectioase „Prof.Dr. Matei Bals”, citat de Agerpres.

Rezultatele acestei campanii vor fi folosite la un raport ce se va intocmi impreuna cu Ministerul Sanatatii pentru a permite interventii rapide si eficiente la diminuarea infectiilor.

Potrivit statistilor, mai mult de jumatate dintre romani nu s-au testat niciodata pentru hepatita B si C. Un sfert dintre romani nu au incredere in vaccinuri si unul din cinci romani nu s-ar vaccina impotriva virusului hepatitei B chiar daca i-ar recomanda un medic.

De asemenea, datele mai arata un numar de 17.819 cazuri de  HIV/SIDA in Romania de la inceputul epidemiei din anul 1985 si pana in iunie 2012.

Testarea gratuita pentru HIV si virusurile hepatice B si C se va putea face la noua centre si laboratoare partenere, afisate pe site-ul campaniei www.h-alert.ro.

Citeste si Ce trebuie sa stie pacientii cu hepatita C si ciroza hepatica despre tratamentul fara interferon

 Tratamentul fara interferon pentru hepatita C si cirozei hepatice C (stadiu de fibroza F4) va fi prescris in noua centre aflate in Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si Oradea.

Citeste si Sindromul inimii frante exista! Cardiologii au confirmat

Boala “inimii frante” nu mai este un mit. Cercetatorii elvetieni au descoperit ca durerea din dragoste poate duce la un sindrom care afecteaza in mod real sanatatea.

Citeste si “Fumatul este principalul factor de risc pentru infarctul de miocard la populatia tanara din Romania”

„Cel mai tanar pacient pe care l-am avut cu infarct a fost de 28 de ani, dar am avut pacienti si de 18 ani cu infarct de miocard…”

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.