Tableta si telefonul determina cresterea in greutate

obezitateDaca vrei sa-ti mentii greutatea sau sa tii o dieta pentru a pierde din kilograme, sa stai mult timp in fata tabletei sau sa vorbesti la telefon nu este o solutie. Un studiu american citat de dailymail.co.uk atrage atentia ca expunerea la lumina albastra generata de astfel de dispozitive creste senzatia de foame. Riscul de a creste in greutate este cu atat mai mare daca folosesti tableta si telefonul noaptea.

Cresterea in greutate si insomnia cauzate de tableta

Senzatia de foame chiar si la 15 minute dupa o masa consistenta poate aparea la persoanele care utilizeaza foarte mult timp, in special seara si noaptea, smartphon-urile si tabletele.

Nu doar cresterea in greutate pare sa ii afecteze pe utilizatorii acestor dispozitive. Specialistii americani considera ca astfel de persoane se confrunta si cu insomnii.

Trei ore pe tableta seara afecteaza metabolismul

Cercetatorii atrag atentia ca o expunere de trei ore seara la lumina emanata de dispozitivele mobile creste senzatia de foame si afecteaza metabolismul.

Nici televizorul nu este recomandat de specialisti mai ales in timpul meselor.

Medicii avertizeaza parintii sa nu isi lase copiii sa manance in fata televizorului deoarce riscul de obezitate este mai mare.

O alta problema in cazul orelor indelungate in fata televizorului sau utilizand tableta este tendinta de a lua tot felul de gustari nu tocmai sanatoase.

In acest caz, medicii ne recomanda sa mancam fructe, legume si sa renuntam la chipsuri sau produse de patiserie in care cantitatea de grasimi si de calorii ne poate afecta serios sanatatea.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.