Suplimentele de calciu pentru femeile insarcinate

bebelusAparitia Studiului Calcium supplementation in pregnant women, realizat de World Health Organization, a adus in vederea faptul ca suplimentele de calciu pot impiedica aparitia unor afectiuni in cazul femeilor insarcinate prin reducerea riscului de dezvoltare a afectiunilor hipertensive in timpul sarcinii, asociate cu un numar ridicat de decese sau cu nasteri premature, cea mai importanta cauza pentru moartea infantila.

In 2010, 3.1 milioane de copii au murit in primele 28 de zile de viata, cele mai frecvente cauze fiind greutatea scazuta la nastere, diferite infectii, asfixiere si nasterea prematura. Nou-nascutii care supravietuiesc unei nasteri premature pot sa aiba in timpul vietii dificultati in citire, probleme auditive sau de vedere.

Parintii trebuie sa stie urmatorul aspect foarte important pentru dezvoltarea copiilor: calciul este esential in formarea oaselor, contractia musculara, functionarea enzimelor si a hormonilor.

Acelasi studiu precizeaza ca in cazul populatiei in care necesarul de calciu nu este atins , suplimentele de calciu in perioada prenatala ajuta la prevenirea preeclamsiei in cazul femeilor insarcinate, in special in cazul celor care cu un risc ridicat de hipertensiune.

In cazul in care calciul este obtinut din alimente bogate in calciu administrarea suplimentelor de calciu nu este recomandata deoarece poate provoca reactii adverse.  In acelasi timp, continutul de calciu din orice alte vitamine sau suplimente minerale trebuie luat in vedere cand se doreste administrarea de suplimente de calciu pentru a nu provoca hipercalcemie.

Administrarea inadecvata a calciului in cazul femeilor insarcinate poate duce la intarzierea cresterii fatului, o greutate scazuta la crestere, crampe musculare, osteopenia, paraestezie.

In suplimente, calciul este prezent in carbonati, citrati, lactate. Carbonatul de calciu are cel mai ridicat continut de calciu (40%) .

Specialisti recomanda ca administrarea suplimentelor de calciu sa fie facuta sub recomandarea medicului.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.