O echipa de cercetatori de la Universitatea din Munich a realizat un studiu ce a concluzionat o posibila legatura intre cosumul de sare ce duce duce la formarea celulelor Th2, celule active in cazul unor afectiuni alergice precum dermatita atopica.
Potrivit Medical Xpress, in tarile cu o industrie dezvoltata, una din trei persoane sufera de una sau mai multe tipuri de alergii la un moment data in viata. Aceste celule T au un rol foarte important in afectiunile imune de acest tip, reprezentand un factor de rezistenta a corpului in fata infectiilor. In cazul in care acestea sunt necontrolate, pot provoca , printre altele, afectiuni inflamatorii ale pielii.
Se stie dintotdeauna ca un consum minim de sarea de masa, adica clorura de sodiu, este important pentru sanatate oamenilor, insa noul studiu arata si altceva.
Cercetarea din cadrul Institutului de Virusologie al Universitatii din Munich arata ca sarea poate induce in cazul celulelor T o crestere a productiei de proteine IL-4 si IL-13, proteine aflate in stransa legatura cu declansarea unor afectiuni alergice.
Etichete: consumul de sare, alergii factori, dermatita atopica