Probioticele, Omega-3 sau suplimentele precum vitamina D, pot contribui la diminuarea riscului infectarii cu SARS-CoV-2, mai ales in randul femeilor, potrivit revistei British Medical Journal Nutrition Prevention & Health (BMJ), citata de EFE.
In schimb, suplimente precum vitamina C, zincul sau usturoiul nu au contribuit la o scadere a riscului de COVID-19, arata studiului publicat de revista medicala britanica, dupa cum relateza si Agerpres.
De la declansarea pandemiei in 2020, potrivit expertilor de la Imperial College din Londra, s-a pus accentul pe avantajele suplimentelor de vitamine pentru a evita si a trata COVID-19.
Pentru a stabili o legatura, cercetatorii de la Imperial College din Londra au recurs la utilizatorii aplicatiei COVID-19 Symptom Study pentru a afla daca cei care luau suplimente au fost mai putin expusi contractarii acestei boli infectioase.
Oamenii de stiinta au analizat informatiile furnizate de 372.720 de utilizatori ai aplicatiei din Marea Britanie referitoare la utilizarea regulata a suplimentelor dietetice in lunile mai, iunie si iulie 2020 (primul val al pandemiei) si la rezultatele pozitive la testelor PCR pentru coronavirus.
Intre lunile mai si iulie, 175.652 de utilizatori din Marea Britanie au luat in mod regulat suplimente dietetice, in timp ce 197.068 nu au luat. Aproximativ doua treimi (67%) dintre acestia erau femei. In total, 23.521 de persoane au avut rezultate pozitive la SARS-CoV-2, in timp ce testele pentru 349.199 au fost negative.
Prin urmare, consumul de probiotice, Omega-3, multivitamine sau de vitamina D a fost asociat unui risc mai scazut de infectie cu SARS-CoV-2, mai precizeaza sursele citate.
Aceast fapt a fost observat mai ales in randul femeilor, indiferent de varsta sau de greutate.
Etichete: suplimente, vitamine, vitamina D, probiotice, omega 3