Studiu: Preferinta pentru gustul amar denota o tendinta spre psihopatie, sadism si narcisism

gust-amarAveti o preferinta culinara pentru gusturile amare? Ei bine, aflati ca aveti si tendinte mari spre sadism si psihopatie.

Asta reiese dintr-un studiu al oamenilor de stiinta austrieci, care a facut legatura dintre personalitate si preferintele pentru anumite gusturi.

Studiu controversat, dat publicitatii de site-ul 7sur7.be a fost realizat la Universitatea din Innsbruck. Potrivit acestuia, amatorii de gust amar ar fi mai inclinati decat cei care prefera gusturile dulce, sarat sau acru spre sadism, machiavelism, narcisism si psihopatie. Asadar preferinta pentru gustul amar in gura este controversat. 

Tot aceste persoane au inclinatii si spre egoism, vanitate sau dorinta de a0i vedea pe alti oameni suferind.

Cercetarea oamenilor de stiinta austrieci s-a realizat pe un esantion barbati si femei, carora le-au fost oferite produse cu diferite gusturi (dulce, sarat, acru sau amar).

Pe parcursul studiului, oamenilor li le-au cerut sa stabileasca o ierarhie a preferintelor, supunandu-le apoi unui chestionar de personalitate.

Rezultatele au relevant ca atractia naturala pentru gustul amar se manifesta cel mai des la persoane cu tendinte sadice, machiavelice, narcisiste si psihopate.

Si, cu cat subiectii din esantionul de cercetare erau mai amabili, blanzi si cooperanti, cu atat erau mai putin atrasi de acest gust.

Etichete: gust amar, gust amar in gura

Citeste si Studiu! Mancarea junk food ne afecteaza comportamentul

Oamenii de stiinta de la Deakin University si Australian National University au descoperit recent ca hipocampusul (regiunea creierului responsabila cu functiile cognitive) este mai mic la persoanele care obisnuiesc sa manance mancare nesanatoasa, de tip junk food.

Citeste si Studiu: Zaharul indulceste si deprima

O dieta bogata in zahar poate creste riscul de a dezvolta stari depresive, iar cele mai mari riscuri le au femeile.

Citeste si Cat de periculoase sunt produsele cu preparare instant?

Journal of Nutrition vorbeste despre consumul de supe si taitatii instant care creste riscul sindromului cardiometabolic, un factor cunoscut pentru bolile cardiovasculare, diabet sau accidentele vasculare.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.