Studiu OMS: Frecventa imbolnavirilor de cancer la copii este mai mare decat in anii 80

Potrivit unui studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) publicat miercuri, frecventa imbolnavirii de cancer la copii a fost cu 13% mai mare in anii 2000 fata de anii ’80.

Aceasta crestere este atribuita unei mai bune detectari a bolii, dar si factorilor de mediu.

Intre 2001 si 2010, incidenta cancerului la copiii de sub 14 ani a fost de 140 de cazuri la 1 milion de copii pe an, sustine acest studiu international, coordonat de Centrul international de cercetare impotriva cancerului (CIRC), agentia specializata a OMS, relateaza AFP.

Cel mai frecvent cancer la aceasta grupa de varsta este leucemia (aproape o treime din cazuri), urmata de tumori ale sistemului nervos central (20%) si de limfoame, a precizat studiul, care a analizat aproximativ 300.000 de cazuri diagnosticate in 62 de tari, scrie si Agerpres.

„O parte din aceasta crestere se poate datora unei detectii mai bune sau mai precoce a acestor tipuri de cancer’ a precizat CIRC, fara a oferi alte detalii.

Cresterea numarului de cazuri de cancer in randul copiilor ar putea fi, de asemenea, influentata de „factori externi, cum ar fi infectiile sau anumiti poluanti din mediu”, adauga agentia mentionata conform surselor mentionate.
La adolescenti (15-19 ani), incidenta cancerului este estimata la 185 de cazuri la un milion de persoane in fiecare an, indica cercetarea, publicata in revista britanica Lancet Oncology.

In randul acestei grupe de varsta, limfomul este cel mai frecvent tip de cancer (23% din cazuri), urmat de carcinom si de melanom (cancer de piele, 21%).

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.