Kilogramele in plus pot face ca o persoana sa isi gaseasca destul de greu un loc de munca. Un studiu recent al unor cercetatori de la Virginia Tech si Universitatea din Buffalo, Statele Unite ale Americii, certifica acest lucru.
Obezii, vazuti ca fiind neproductivi
Conform studiului publicat de Daily Mail, oamenii care sunt supraponderali nu sunt foarte doriti de catre potentialii angajatori care ii percep ca fiind mai putin productivi si chiar mai predispusi la accidente la locul de munca.
Cercetatorii americani au evaluat pe parcursul desfasurarii studiului oameni de diferite dimensiuni care aveau de indeplinit mai multe sarcini. S-a constatat ca persoanele obeze au avut, in medie, un procent de 40 % mai mic ca eficienta.
Angajatorii, reticienti in fata unui candidat supraponderal
Mai mult decat atat, o treime dintre angajatorii care au luat parte la cercetare, au recunoscut ca le e greu sa fie impartiali atunci cand au de ales intre un candidat obez si unul normal din punct de vedere al greutatii corporale. De asemenea, 56% dintre cei chestionati au mai spus ca obezitatea este, din punct lor de vedere, un indicator de incredere si performanta la locul de munca.
Romanii, printre cei mai obezi europeni
Potrivit statisticilor de la Institutul National de Endocrinologie “C.I. Parhon”, in Romania, la ora actuala sunt aproximativ patru milioane de obezi, iar 50% din populatie are o greutate peste cea normala.
Acest lucru ne situeaza pe locul 3 in Europa la capitolul obezitatii. Mai mult decat atat, in ultimii zeci ani s-a constatat ca unul din trei copii din tara noastra ajunge sa devina obez pana la varsta adolescentei.
1, 5 miliarde de obezi la nivel mondial
Raportarile Organzatiei Mondiale a Sanatatii ( OMS) mai arata ca obezitatea se afla pe locul cinci in lume in ceea ce priveste rata mortalitatii. Estimarile arata ca in prezent, la nivel global 1,5 miliarde de adulţi şi 43 de milioane de copii sunt supraponderali.