O familie din Tasmania cu un istoric de 32 de cazuri de cancer de prostata in doua generatii va sta la baza unui studiu revolutionar ce ar putea contribui la identificarea cauzelor ascunse ale acestei afectiuni.
Potrivit agentiei Xinhua, o echipa de cercetatori de la Institutul Menzies din Melbourne, Australia, va conduce primul studiu care va cerceta tumorile inregistrate in cazul familiei din Tasmania pentru a stabili daca acestea au la baza o perturbare a celui de-al saptelea cromozom, o mutatie ce cauzeaza cazurile agresive de cancer de prostata, si daca aceste perturbari sunt genetice.
Potrivit conducatoarei studiului, Liesel Fitzgerald, echipa de oameni de stiinta va incerca sa afle motivul aparitiei acestei tulburari.
„Suspectez ca acest lucru e provocat de doua gene care fuzioneaza si, din pacate, cand acest lucru se petrece tumorile tind sa creasca mult mai rapid si sa invadeze alte zone din corp. Cred ca ar putea fi o mutatie mostenita care cauzeaza fuziunea genelor”, a declarat cercetatoarea, pentru Australian Broadcasting Corporation (ABC), citata si de Agerpres.
Cercetatoarea a mai precizat ca statul insular Tasmania, unde circa 500 de persoane primesc anual diagnosticul de cancer de prostata, este locul perfect pentru studierea bolilor genetice datorita capitalului sau genetic redus.