Studiu: Dependenta de retelele de socializare poate duce la depresie si scaderea respectului de sine

rete-socializare-depresie-adolescentiStatul prea mult online pe retelele de socializare poate duce la depresie si anxietate.

Site-ul pourquoidocteur.fr relateaza despre un studiu realizat recent, care a concluzionat ca sanatatea mintala poate fi afectata in cazul adolescentilor care sunt dependent de retelele socializare.

Sa stii cand sa te deconectezi — este esenta mesajului acestui studiu prezentat la Congresul British Psychological Society.

Cercetarea arata ca adolescentii care raman conectati prea mult la retelele de socializare risca sa fie depresivi.

„Adolescenta poate fi o perioada de vulnerabilitate crescuta, iar aparitia unei depresii, a unei anxietati sau a unei calitati necorespunzatoare a somnului pot contribui la aceasta”, arata dr Heather Cleland Woods, conform pourquoidocteur.fr.

Pe parcursul studiului, 467 de adolescenti au completat chestionare despre accesarea atat ziua, cat si noaptea a diferitelor retele de socializare.

De asemenea, subiectilor li s-au evaluat si calitatea somnului, respectul fata de ei insisi, semnele de depresie sau anxietate si consumul emotional.

S-a constatat, astfel, ca utilizarea acestor retele de socializare in timpul zilei si o prea mare implicare emotionala duc la perturbarea somnului.

Si, un consum emotional excesiv se poate asocia cu o scadere a respectului de sine, cresterea anxietatii si a depresiei.

Cercetatorii au atras atentia asupra felului in care copiii folosesc retelele de socializare.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.