Studiu: Consumul moderat de ciocolata scade riscul de infarct




Oamenii de stiinta au descoperit ca o persoana care consuma moderat ciocolata, respectiv pana la 3 bucati pe luna, are un risc de infarct mai mic cu circa 13 %, potrivit Daily Mail.

In urma unei cercetari s-a constatat ca substantele naturale din ciocolata ajuta vasele de sange si reduc inflamarea acestora.

Insa, tot medicii atrag atentia ca este nevoie de moderatie in consumul de ciocolata din cauza zaharul si a grasimilor saturate, care pot avea efecte nedorite asupra sanatatii.

Studiul a fost prezentat la conferinta Societatii Europene de Cardiologie, care a avut loc la Munchen si a avut in vedere 575.000 de cazuri.

Etichete: risc de infarct, preventie infarct, beneficii ciocolata

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: