Prin consumul zilnic de fructe proaspete se creaza o protectie impotriva infarctului de miocard si al accidentului vascular cerebral (AVC) .
Acesta este concluzia unei noi demonstratii a avantajelor unei alimentatii bogate in fructe (si legume), potrivit site-ului passionsante.be.
Studiul, coordonat de o echipa de cercetatori britanici si chinezi, s-a facut pe circa 500.000 de persoane cu varste intre 30 si 79 de ani.
Oamenii de stiinta au avut in vedere legatura intre consumul obisnuit de fructe si riscul de accident cardiac si cerebral, luand in considerare parametri precum varsta, fumatul sau consumul de alcool.
Concluzia cercetarii , una neasteptata, a dovedit ca aportul zilnic de fructe, fata de un consum slab sau inexistent, reduce cu circa 30% riscul de infarct de miocard (criza cardiaca). Si, cu aproape acelasi procent reduc si riscul de AVC, mai ales AVC hemoragic (ruperea unui vas, cu hemoragie cerebrala).
De asemenea, s-a mai constatat ca acei consumatori de fructe proaspete prezinta o presiune arteriala si o glicemie mai bune.