Rezultatele unui studiu realizat de oamenii de stiinta belgieni de la Universitatea Ghent, reconsidera parerile specialistilor de pana despre consumul uzual de fructe de mare.
Mai multe publicatii internationale, printre care si The Telegraph, vorbesc despre studiul care a relevat faptul ca cei care care mananca in mod frecvent fructe de mare ingereaza, odata cu ele, pana la 11.000 de particule de plastic, in decursul unui an.
Cercetatorii de la Universitatea Ghent, Belgia, cred ca microplasticul se acumuleaza in organism in timp si ar putea fi un mare risc pentru sanatate pe termen lung.
Dr. Colin Janssen, cel care a condus cercetarea, a declarat ca prezenta particulelor de plastic in organism este „un motiv de ingrijorare”.
Oamenii de stiinta care au facut parte din echipa de cercetare, mai spun ca doar 99% dintre aceste particule sunt eliminate in urma procesului de digestie si ca 1% poate ramane in tesuturi.
Potrivit The Telegraph, cercetarea mai atrage atentia ca daca actualul ritm de poluare din oceanele si marile lumii se mentine, pana la sfarsitul secolului, iubitorii fructelor de mare ar putea ajunge sa ingereze chiar si 800.000 de particule de plastic anual.