Oamenii care gatesc acasa nu sunt mai sanatosi decat populatia generala, contrar opiniei traditionale, intrucat acestia prezinta riscuri mai mari de a dezvolta maladii cardiace si de a suferi accidente vasculare cerebrale (AVC).
Potrivit unui studiu american, cu cat aceste persoane petrec mai mult timp in bucatarie, pregatind diverse feluri de mancare, cu atat se inrautateste starea lor de sanatate, afirma autorii studiului.
Rezultatele cercetarii contrazic opinia generala potrivit careia preparatele gatite in casa sunt mai sanatoase, realteaza Daily Mail.
Studiul americanilor sugereaza ca mancarurile nu devin „mai sanatoase” doar pentru simplul fapt ca sunt gatite in casa.
Gustand des din preparatele culinare, in timp ce acestea sunt pregatite, persoanele respective se ingrasa de-a lungul timpului.
Autorii studiului, realizat de cercetatorii de la Universitatea Rush din Chicago, au analizat date colectate pe parcursul a 14 ani de la un esantion de peste 2.755 de femei cu varstele cuprinse intre 40 si 60 de ani, scrie si Mediafax.
Chestionarele au inclus si informatii despre timpul petrecut in bucatarie, rezultatele analizelor medicale anuale, inclusiv cele despre sindromul metabolic.
Semnele de atentionare pentru sindromul metabolic sunt: hipertensiune, nivel crescut al colesterolului si obezitate.
Femeile care petrec cel mai mult timp in bucatarie preparand feluri de mancare prezinta cele mai mare risc de a dezvolta sindrom metabolic, mai concuzioneaza studiul American care a fost publicat in revista Preventive Medicine.