Stiati ca la varsta de 6 ani, copilului dumneavoastra ii apare prima “masea” permanenta (sau molarul de 6 ani) si este primul din seria dintilor definitivi?
Pentru ca molarul de 6 ani iese pe “nevazute” si este, de cele mai multe ori, confundat cu o maseluta de lapte, nu primeste suficienta atentie si are o vulnerabilitate crescuta la carie (aproximativ 50% in primul an si de 80 % in cel de-al doilea an posteruptiv).
ASSMB (Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti) anunta ca demareaza un proiect de sigilare gratuita a molarului de 6 ani care se va derula in anul scolar 2019 – 2020 pentru toti elevii cu varsta cuprinsa intre 7 si 8 ani din invatamantul de stat din Municipiul Bucuresti.
“Din 2016, rezolvarea problemelor medicinei scolare a fost o prioritate pentru noi! Copiii Municipiului Bucuresti beneficiaza de consultatii si tratamente stomatologice in cabinetele stomatologice scolare din unitatile de invatamant unde studiaza sau unde sunt arondati. Sistemul de invatamant de stat din Bucuresti dispune de 144 de cabinete scolare stomatologice, pe langa cele 13 cabinete stomatologice universitare”, scrie intr-un comunicat al ASSMB.
Potrivit sursei citate, necesitatea campaniei “Sigilarea gratuita a molarului de 6 ani” apare ca urmare a preponderentei solicitarilor acestei interventii la cabinetele medicale stomatologice din reteaua de medicina scolara ASSMB. Astfel, s-a hotarat dezvoltarea proiectului de sigilari ale molarului de 6 ani la copiii cu varsta cuprinsa intre 7 si 8 ani.
“Va incurajam sa vizitati cabinetul stomatologic din unitatea dumneavoastra de invatamant sau cabinetul stomatologic de care apartineti, in vederea unui consult gratuit. Daca se constata necesitatea sigilarii molarului de 6 ani, puteti beneficia de procedura gratuit”, mai scrie in comunicatul citat.
In ce consta procedura de sigilare?
Sigilarea este un procedeu complet neinvaziv, care nu doare absolut deloc si totul dureaza aproximativ 15 minute. Procedeul debuteaza cu perierea maselutei cu o pasta profesionala cu gust placut, dupa care se aplica un material fluid, imbogatit cu substante anticarie ce se va fotopolimeriza ulterior. Copilul nu are restrictii in privinta consumului de lichide si alimente.
Etichete: consult stomatologic copii, molar copii, sigilare molar copii, tratament stomatologic copii
Buna ziua , ca sa obtin pt copil un aparat dentar, unde trebuie sa merg, are 8 ani, multumesc !