Sfaturi esentiale in calatorii pentru bolnavii cu diabet de tip II

boli-in-calatoriiO persoana care are diabet de tip II trebuie sa-si controleze boala constant, indiferent ca se afla acasa sau in vacanta. Specialistii le recomanda bolnavilor cu diabet de tip II sa urmeze in calatorii aceeasi rutina pe care o au si acasa in privinta regimului alimentar si a activitatilor fizice. Diferenta de fus orar, schimbarea programului zilnic, mesele luate la restaurant pot afecta echilibrul unei persoane cu aceasta afectiune.

Inainte de a pleca intr-o calatorie, este foarte important sa revedeti lista cu cele mai importante sfaturi de la specialistii Centers for Disease Control and Prevention.

In timpul calatoriei

Indiferent cu ce mijloc de transport calatoriti, este recomandat sa va ridicati de pe scaun la un interval de o ora si sa faceti o scurta plimbare. Chiar daca sunteti in tren sau in avion, va puteti misca pe coridor cateva minute.

Inainte de a pleca la drum, depozitati intr-o geanta frigorifica unele produse pe care poate nu le veti gasi in locul sau tara in care calatoriti, precum fructe sau legume proaspete, pentru a continua regimul alimentar recomandat in diabet de tip II.

In cazul in care aveti in bagaj insulina, nu o depozitati in locuri unde poate fi expusa la soare sau in locuri cu temperaturi ridicate.
Puneti in bagaj cateva sticle de apa pentru drum, si evitati sa luati suc sau alte bauturi carbogazoase.

Asigurati-va ca aveti pe drum gustari precum fructe uscate sau seminte, pentru a evita sa mancati alimente care v-ar putea face rau. Pentru ca si aceste alimente pot avea un continut mare de calorii, este bine sa va faceti de acasa cateva portii mici.

Nu va uitati medicatia

Este recomandat sa luati in calatorii mai multe rezerve de medicatie decat cele planificate pentru zilele de concediu. Trebuie sa luati in calcul o posibila intarziere la intoarcerea acasa din cauza unor factori neprevazuti.

Luati in calcul schimbul de fus orar si adaptati intervalul de timp la care va luati medicatia.

Este bine sa aveti la indemana alimente pe care le puteti manca rapid in cazul in care nivelul de glucoza scade subit.

Medicamentele pe care le aveti trebuie sa fie depozitate in recipiente pe care sa scrie clar ca sunt pentru diabet.

Informati-va de acasa de unde puteti primi ingrijiri medicale in locul in care calatoriti.

Specialistii va recomanda sa aveti si copii ale prescriptiilor medicale cu voi.

Pacientii cu diabet de tip II care calatoresc cu avionul

Atunci cand va rezervati biletul de avion, trebuie sa aveti in vedere ce alimente sunt servite in avion. Optati pentru un meniu pentru diabetici, sau cu un nivel scazut de colesterol si grasimi.

Luati cu voi gustari recomandate in regimul pentru diabet de tip II in cazul in care zborul are intarziere.

Luati-va medicatia si gustarile in geanta de mana in caz de urgenta.

Urmati o dieta sanatoasa si faceti miscare

Chiar daca sunteti in vacanta, nu uitati cat de importanta este dieta pentru a controla nivelul de glucoza din sange.

In acelasi timp, nu uitati sa faceti exercitii fizice cel putin 150 de minute in fiecare saptamana.

Asigurati ca respectati normele igienice, spalati-va des pe maini cu apa si sapun.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Török Árpád spune:

    Bună ziua. Mă numesc Török Árpád si aș avea si eu o întrebare. Am diabet de tip2. Aș dori să știu dacă aș călători în străinătate aș avea nevoie de ceva acte medicale s-au doveditoare pentru insulina care o duc cu mine?????? Știți mă refer la vamă daca eventual mă ia la întrebări că ce e cu insulina asta. Va mulțumesc cu respect.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.