Va vine sa credeti sau nu, dar scortisoara este un condiment care ajuta pacientii cu diabet si pe cei cu boala Alzhaimer.
Asa spun cercetatorii americani intr-un studiu publicat in American Diabetes Association, unde se specifica faptul ca un gram de scorțisoara pe zi reduce semnificativ nivelul zaharului din sange in cazul diabeticilor.
Cercetarile mai arata ca la nivel celular, scorțisoara afecteaza modul in care corpul nostru prelucreaza glucoza, zaharul simplu care circula prin fluxul sanguin si ne hraneste celulele.
Este stiut faptul ca diabetul zaharat de tip 2 apare cand organismul inceteaza sa mai raspunda la propria insulina si rezulta astfel prea multa glucoza. Zaharul din sange ajunge atunci la niveluri toxice.
Oamenii de stiinta spun ca acest condiment, scortisoara, stimuleaza receptorii insulinei si inhiba o enzima care este responsabila cu inactivarea receptorilor insulinei, ducand astfel la cresterea capacitatatii celulelor de a metaboliza glucoza.
Si, scortisoara ajuta la ameliorarea starii de sanatate in cazul pacientilor diagnosticati cu boala Alzheimer.
Un alt studio arata acest condiment ajuta la inhibarea proteinelor Tau, frecvente in cazul bolnavilor de Alzheimer si care sunt responsabile cu destabilzarea neuroniilor si accelerarea degenerarii.