S-a descoperit un tratament eficient pentru Sindromul Guillain-Barré


Un grup de cercetatori japonezi a anuntat ca a descoperit un tratament pentru cazurile cele mai grave de sindrom Guillain-Barré, fiind primul progres in 25 de ani pentru tratarea acestei boli neurologice autoimune, relateaza EFE.

Studiul realizat de Universitatea din Chiba arata ca utilizarea unui medicament folosit deja in tratarea unor boli rare, este la fel de eficient si impotriva sindromului Guillain-Barré ajutand la accelerarea recuperarii pacientilor.

Sindromul Guillain-Barré, care in ultimii ani a fost asociat si unor complicatii date de virusul Zika, determina slabiciune musculara si paralizie a organelor si a extremitatilor provocand moartea a 4% dintre pacienti, relateaza si Agerpres.

„Rezultatele acestui test clinic au atras atentia specialistilor din intreaga lume cu un tratament inovator si potential eficient in cazurile de Guillain-Barré”, a declarat profesorul Satoshi Kuwabara, care a condus grupul de cercetatori.

Studiul a fost dezvoltat pe parcursul a 24 de saptamani in 13 spitale japoneze unde pacientii cu cazuri severe de Guillain-Barré au fost tratati cu medicamentul Eculizumab sau placebo, scriu sursele mentionate.

Din a patra saptamana, peste 60% dintre pacienti care au luat medicamentul au inceput sa mearga independent, comparativ cu cei 45% din grupul placebo. La incheierea tratamentului, 72% dintre pacientii din primul grup au putut sa alerge, in timp ce doar 18% din al doilea grup au putut sa faca acest lucru.

Potrivit studiului publicat la 20 aprilie de revista medicala britanica The Lancet Neurology, 70% dintre pacienti se puteau misca independent dupa sase luni de la inceperea tratamentului.

Totusi, cercetatorii noteaza ca este nevoie de alte teste pe viitor asupra unui numar mai mare de pacienti mai relateaza EFE si Agerpres.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.