Romanii sunt mai atenti cu alimentatia, dar tot iubesc dulciurile

tulburari alimentatieStatisticile arata ca romanii acorda alimentatiei o importanta din ce in ce mai mare si ca multi  dintre acestia aleg sa manance sanatos. Cu toate acestea, dulciurile, inclusiv ciocolata, continua sa fie in topul preferintelor.

Potrivit tendintele din cel mai recent studiu National de Audienta (SNA) FOCUS, realizat de Biroul Roman de Audit Transmedia (BRAT),  care acopera perioada 2006 – 2014, romanii sunt interesati din ce in ce mai mult de a manca sanatos.

Esantionul pe care a fost realizat sondajul a fost constituit din populatia urbana cu varste cuprinse intre 14 si 64 de ani.

Grija ca alimentele pe care le cumpara si consuma sa fie cat mai naturale si sa contina cat mai putine calorii, devine o preocupare si pentru romanii din mediul urban, arata studiul.

De asemenea, cifrele furnizate de BRAT mai dezvaluie faptul ca 55% dintre romani sunt dispusi sa plateasca suplimentar pentru alimentele care nu contin E-uri, cu 10% mai mult decat in anul 2006, peste 600.000 de romani declarand ca alimentatia lor este preponderent vegetala.

In plus, mancarea de tip fast-food nu se mai bucura de acelasi succes ca in urma cu patru ani.

Astazi doar 20% dintre romani spun ca obisnuiesc sa consume in mod regulat preparate de la fast-food, o scadere cu 5 procente fata de anul 2006.

Totodata, 62% dintre femei afirma ca, de obicei, consuma produse cu cat mai putine calorii.

Totusi, dulciurile raman in topul preferintelor romanilor.

Astfel, 26% afirma ca obisnuiesc sa consume dulciuri in locul unei mese obisnuite si o treime afirma chiar ca nu pot trai fara dulciuri, relateaza si Mediafax.

Desi romancele sunt mai atente in privinta siluetei,  tot ele sunt si cele care rezista cel mai greu la tentatia dulcelui. 60% din persoanele care au declarat ca nu pot trai fara sa consume dulciuri, sunt femei.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.