Romanii prefera mancarea gatita in casa

mancare-gatita-in-casaCea mai mare parte a locuitorilor din Romania consuma mai mult mancarea gatita in casa, pentru ca o considera mai sanatoasa. Un alt argument este acela ca gatitul este considerat un obicei de familie, o mostenire pe care o pastreaza si acum.

Conform unui studiu realizat de Exact Cercetare si Consultanta in luna noiembrie, a acestui an, mancarea gatita in casa este vazuta ca fiind mai sanatoasa si mai sigura decat alte preparate, deoarece ingredientele sunt usor de controlat.

In afara de asta, mancarea gatita este preferata pentru gust si pentru ca este vazuta ca o mostenire din familie, ca un obicei pe care romanii il urmeaza pentru ca asa au fost obisnuiti inca din copilarie.

Denisa Iacoboaea, coordonatorul studiului, mai spune insa, ca mancarea gatita, chiar daca este considerata sanatoasa, trebuie subliniat ca este satioasa, condimentata si, mai ales, bogata in grasimi.

Pranzul pare sa fie masa cea mai respectata a zilei, fiind asociat, de cei mai multi respondenti, cu o masa calda. Indiferent ca este vorba de mancare gatita in casa sau cumparata/ comandata, mancarea consumata in acest moment al zilei trebuie sa fie calda si satioasa, fiind pentru multi prima masa a zilei.

Pentru cina, moment asociat cu timpul dedicat familiei, se prefera o masa usoara, mai degraba o „gustare”. Insa lipsa timpului ii face pe respondenti sa isi incalce principiile, consumand la cina orice, fara a tine cont de restrictii, scrie si Mediafax.

Studiul cu pricina mai prezinta si felul in care romanii ar dori sa arate meniul lor zilnic.

La micul dejun sunt mentionate alimentele bogate in nutrienti (calorii, proteine, carbohidrati), ce pot asigura energia pentru intreaga zi, iar pranzul ar trebui sa contina doua feluri de mancare: o ciorba/ supa si carne cu garnitura. La ultima masa a zilei, romanii vor o mancare slaba caloric, usor de digerat, pentru a nu avea efecte negative asupra organismului pe parcursul noptii (supa, lactate usoare, peste etc.).

Studiul calitativ a fost realizat de Exact Cercetare si Consultanta in intervalul 10 – 14 noiembrie 2014.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.