In perioada aprilie – septembrie 2013 se va derula un proiect european dedicat tinerilor care sufera de scleroza multipla. Proiectul este sustinut de Asociatia SM SPEROMAX Alba, intitulat simbolic “Comitet de tineret in Romania pentru pacientii cu scleroza multipla”, este finantat prin linia Comisiei Europene “Tineret in actiune”.
“Proiectul s-a nascut din nevoia tinerilor cu scleroza multipla din Romania care sunt specifice in comparatie cu nevoile pacientilor adulti, din dorinta ca acestia sa fie reprezentati la nivel national de o structura care sa reprezinte tinerii cu scleroza multipla in relatia cu autoritatile si Societatea de Scleroza Multipla din Romania. De asemenea, speram ca acestia sa fie implicati mai activ in viata comunitatii locale (de unde vin) si in societate, in general, inclusiv in asociatiile locale membre SSMR de unde provin. Proiectul sprijina prevenirea si combaterea prejudecatii si a tuturor atitudinilor care conduc catre excludere. Prin organizarea Comitetului de Tineret in Romania pentru pacientii cu scleroza multipla, proiectul dezbate principiile care stau la baza fondarii UE, precum principiile respectului pentru drepturile omului si libertatile fundamentale”, a declarat Dragos Zaharia, presedintele asociatiei.
Grupul tinta vizat de proiectul propus de SM SPEROMAX Alba cuprinde 20 de tineri cu dizabilitati si fara dizabilitati, membri ai 18 organizatii locale de pacienti cu scleroza multipla din Romania. Acestia vor avea ocazia de a interactiona, de a participa la activitati comune, de a lucra si a invata impreuna , astfel incat la nivel comunitar sa fie create o atmosfera de cooperare, intelegere si respect pentru diversitate.
Proiectul “Comitet de tineret in Romania pentru pacientii cu scleroza multipla” cuprinde activitati de constientizare asupra problemelor tinerilor cu dizabilitati si vizeaza includerea tinerilor cu posibilitati reduse, care intampina obstacole de natura financiara sau legate de dizabilitati.
In etapa de pregatire a proiectului (primele 3 luni de proiect) vor fi selectati cei 20 de beneficiari. Etapa de implementare a activitatilor se va derula pe parcursul a 11 luni.
Sursa stire: Agerpres