Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale doreste sa demareze un program in scoli pentru constientizarea importantei vaccinarii, a declarat luni directorul medical al institutiei, Turkes Ablachim.
„Consider ca unul dintre principalele motive pentru scaderea acoperirii vaccinale si a increderii in vaccinuri este lipsa educatiei sustinute a populatiei. Pana de curand, aceasta sarcina dificila a fost sustinuta practic numai de medicii de familie limitati de un program foarte incarcat, lipsit de inlesniri dedicate informarii pentru vaccinare. Astfel, Primaria Municipiului Bucuresti si Administratia Spitalelor doresc sa demareze un program amplu de educare a tuturor copiilor din Bucuresti, precum si a parintilor, inclusiv a viitorilor parinti. (…) Administratia Spitalelor s-a implicat inca de anul trecut, la propunerea Fundatiei Colegiului Medicilor din Bucuresti, intr-un proiect care reuneste medici de familie, medicii de medicina scolara din gradinitele, scolile si liceele din Bucuresti, medicii implicati in prevenirea bolilor infecto-contagioase de la Spitalul Victor Babes, precum si personalul medical din maternitati”, a afirmat medicul, potrivit Agerpres.
Turkes Ablachim a spus ca in Bucuresti, de copiii din cele 480 de unitati de invatamant se ocupa 280 de medici angajati ai ASSMB care vor desfasura cursurile de educatie pentru sanatate.
„Ne bazam pe dumnealor pentru realizarea acestui program, mai ales ca pana in mai 2015 acestia s-au ocupat activ de vaccinarea copiilor. Ei se vor ocupa de cursuri de educatie pentru sanatate in gradinitele, scolile si liceele din Bucuresti in cadrul fiecarui an scolar. In cursul acestui an scolar ISMB ne-a oferit printr-un protocol pe care l-am semnat 4 ore de educatie pentru sanatate in curricula fiecarui an scolar. In cativa ani cred ca rezultatele acestei activitati coerente de educatie nu vor intarzia sa apara”, a mentionat reprezentantul ASSMB conform sursei mentionate.
Tot potrivit medicului, ASSMB a obtinut acordul Federatiei Asociatiilor de Parinti pentru desfasurarea unor conferinte interactive cu participarea parintilor, in care acestia pot sa puna intrebari, sa primeasca raspunsuri documentate, informate stiintific, corecte despre vaccinare.