Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel: Virusul hepatitic A poate genera forme fulminante de boala

igiena-intimaVirusul hepatitic A se transmite prin consumul de alimente si apa contaminate cu materii fecale infectate sau prin contact sexual neprotejat. Cunoscuta si sub numele de boala mainilor murdare, hepatita A pune in pericol mai ales persoanele care traiesc in zone cu conditii de igiena precare. Virusul hepatitic A poate genera afectiuni severe combinat cu virusurile hepatitice B si C, avertizeaza prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals” din Bucuresti, citat de mediafax.ro.

Hepatita A poate fi prevenita prin vaccinare

“Mai mult, cand aceasta vine peste o hepatita cu virus B si C, poate sa genereze forme fulminante de hepatita, care nu era treaba virusului hepatitic A. Virusul hepatitic A isi modifica modul de a interactiona cu organismul, iar aceste forme fulminante sunt si cele care necesita protezare hepatica, respectiv asa-zisul ficat artificial”, a precizat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, citat de mediafax.ro.

Romania se situeaza pe ultimul loc in accesul la tratament pentru pacientii cu hepatita

Cel mai recent raport lansat de Asociatia Europeana a Pacientilor cu Boli de Ficat arata ca tara noastra se situeaza pe ultimul loc din 30 de state in privinta accesului la tratament pentru pacientii bolnavi de hepatita.

Riscul de a transmite virusul hepatitei A este foarte mare avand in vedere ca simptomele se pot manifesta abia la doua saptamani dupa infectare.

Daca unii bolnavii se recupereaza repede dupa imbolnavirea cu hepatita A, alti bolnavi risca insuficienta hepatica si chiar decesul.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.