Prevenirea bolilor cardiovasculare prin consumul de Omega 3
Prevenirea bolilor cardiovascularea ar putea fi posibila si prin consumul unui acid gras Omega 3, care poate fi gasit in nuci, soia, uleiurile de in si rapita, conform unui studiu prezentat la Congresul international de nutritie, desfasurat in Spania.
Cantitatea de acid alfa-linoleic recomadata zilnic pentru prevenirea bolilor cardiovasculare
Stilul de viata sanatos este principala modalitate de prevenire a acestor afectiuni.
Consumul de alimente care contin acidul alfa-linoleic, un acid gras Omega 3, ne protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare, conform cercetatorilor.
- Acest acid poate fi gasit in migdale, alune, nuci, fiind recomandat un consum zilnic de cel putin 30 de grame.
- Cercetatorii recomanda ca intre 0,6-2% dintre caloriile consumate zilnic sa provina din acizii grasi Omega 3.
- Acidul eicosapentaenoic si acidul docosahexaenoic, acizi grasi Omega 3 care se gasesc in unele specii de peste, pot preveni afectiunile cardiovasculare, conform cercetatorilor.
Uleiul de masline ca sursa de sanatate
Pentru un stil de viata sanatos, cercetatorii recomanda consumul de ulei de masline.
In ceea ce priveste sursa de acid alfa-linoleic, cercetorii afirma ca uleiul de masiline nu este o sursa pentru acest tip de acid gras Omega 3 care poate preveni bolile cardiovasculare.
Potrivit studiului realizat la Universitatea Pennsylvania, acest tip de acid gras Omega 3 se regaseste in principal in nuci, migdale si alune.
Sursa: www.agerpres.ro