Peste 800 de cazuri de tuse convulsiva inregistrate in ultimele doua saptamani

alergii-la-copiiIn 2014, au fost inregistrate aproximativ 3500 cazuri de tuse convulsiva in California, numarul depasind totalul cazurilor de tuse convulsiva pe toata durata anului 2013, conform ultimului raport emis de Departamentul de Sanatate Publica din California. 65% dintre pacientii care au avut nevoie de spitalizare in urma imbolnavirii au fost copiii sub patru luni. Specialistii avertizeaza ca tusea convulsiva poate sa fie extrem de periculoasa pentru copiii sub un an.

Tusea convulsiva a afectat copiii cu media de varsta de 15 ani

Cei mai expusi riscului de tuse convulsiva dar si de complicatii in urma acestei afectiuni sunt copiii.

Raportul emis de specialistii din Statele Unite semnealeaza faptul ca au fost inregistrate 203 de cazuri de tuse convulsiva la copii sub 6 luni si 2090 de cazuri la cei intre 7 si 16 ani.

Intre acesti copii, 2039 nu fusesera vaccinati impotriva tusei convulsive.

Cazuri de tuse convulsiva sesizate in scoli primare si licee

Cei mai afectati de aceasta epidemie de tuse convulsiva sunt copiii. Cele mai multe cazuri de pertussis au fost inregistrate la copiii sub un an si la adolescentii cu varsta cuprinsa intre 10 si 17 ani.

Si in 2013, 70% dintre cazurile de tuse convulsiva raportate de Departamentul de Sanatate Publica din California au fost copii sub patru luni.

Vaccinarea, principala metoda de preventie in tusea convulsiva

Specialistii avertizeaza ca persoanele cele mai vulnerabile sunt copiii care sunt prea mici pentru a fi vaccinati.

Nou-nascutii sunt expusi riscului de a lua boala de la adultii care ii ingrijesc si care nu au fost diagnosticati cu boala, cei mai multi fara a sti ca au tuse convulsiva.

Statisticile Centers for Disease Control and Prevention (CDC) atrag atentia ca 1 din 4 copii spitalizati cu tuse convulsiva va face pneumonie sau se va confrunta cu convulsii prelungite.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.