Peste 700 cazuri de rujeola inregistrate intr-o saptamana

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, in ultima saptamana la nivel national, au fost raportate inca 703 cazuri de rujeola.

De la debutul epidemiei si pana la data de 14 aprilie, in total, s-au inregistrat 4.793 de cazuri si 21 de decese.

 

Cresterea numarului de cazuri este consecinta nevaccinarii, a explicat Alexandru Rafila, consilier al ministrului Sanatatii, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, potrivit News.ro.

Cele 21 de decese inregistrate ca urmare a epidemiei de rujeola sunt: cinci in judetul Arad, cinci in judetul Timis, cinci in judetul Dolj, trei in judetul Caras-Severin, unul in judetul Calarasi, unul in judetul Satu Mare si unul in Bucuresti. Toate victimele era vaccinate.

In judetul Caras-Severin au fost raportate 945 de cazuri, cu 89 mai multe fata de saptamana trecuta.
In judetul Timis  sunt cu 145 mai multe cazuri raportate data de saptamana precedent, iar in Arad au fost inregistrate 827 de cazuri fata de 718 saptamana trecuta. In Dolj  sunt 317 cazuri, fata de 245, in Alba 125, fata de 96, iar in Calarasi 131, fata de 99.

Si, cea mai mare crestere a numarului de imbolnaviri apare in judetul Sibiu, unde saptamana trecuta erau 37, iar saptamana acesta sunt 170 de cazuri.

Din totalul celor 4.793 de cazuri, 4.608 sunt la persoane total nevaccinate, iar, din cei 4.608, 3.802 sunt copii.

„Aceasta crestere brusca arata ca situatia nu este sub control, de aceea medicii si autoritatile sanitare locale trebuie sa intensifice eforturile pentru vaccinarea copiilor sau reluarea imunizarii in cazul celor care nu au schema completa de vaccin. Epidemia de rujeola din Romania este consecinta vizibila a scaderii succesive a ratei vaccinarii. Aceasta epidemie trebuie sa fie un semnal de alarma pentru toata lumea: medici, autoritati, parinti”, a spus prof. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, conform News.ro si Digi24.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.