Cercetatori australieni au descoperit un remediu pentru mahmureala in timp ce studiau beneficiile ascunse ale consumului de pere.
Dupa cateva teste, oamenii de stiinta au constatat ca aceste fructe nu doar ca au capacitatea de a reduce nivelul de colesterol, de a ameliora constipatia, dar au si efecte antiinflamatoare si pot reduce nivelul alcoolului din sange.
Cercetatorii au afirmat ca perele, in special cele coreene, pot actiona ca o enzima cheie in metabolizarea alcoolului, iar pentru a obtine rezultate bune se recomanda consumul a 220 de mililitri de suc de pere ori a fructelor propriu-zise. Acest lucru ar trebui sa se intample inainte de a bea alcool.
„Efectul a fost demonstrat doar in cazul in care perele se consuma inainte de alcool. Deocamdata nu exista dovezi care sa confirme ca poti consuma pere dupa ce ai baut alcool pentru a evita mahmureala”, a declarat cercetatorul Manny Noakes, citat de sciencealert.com.
Cercetatorii din Australia spera ca la finalizarea acestui studiu sa ofere lumii o alta perspectiva asupra perelor si a beneficiilor ascunse ale acestor fructe.