Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative cere autoritatilor sa se implice mai mult pentru acces la tratamentele inovative.
Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative Romania solicita autoritatilor sa se implice si sa faca mai mult pentru a garanta bolnavilor acces la tratamentele inovative care sunt aprobate.
O problema cu care se confrunta pacientii cu afectiuni neurodegenerative din Romania este faptul ca nu toate tratamentele inovative sunt accesibile.
„Daca ne uitam la tratamentele inovative, la cele de ultima generatie, stim cu totii ca nu sunt toate accesibile. (…) E nevoie ca aceste terapii sa intre pe piata cat mai repede, iar pacientul sa aiba acces la ele atunci cand are nevoie de ele. Romania nu e singura tara care se confrunta cu aceasta problema si tocmai de aceea atatea organizatii la nivel european si mondial fac aceste campanii de constientizare pentru accesul in timp util la tratamente si terapii”, a declarat Andreea Antonovici, vicepresedintele APAN Romania, conform Agerpres.
Medicul neurolog Patricia Toboc a precizat ca in Romania este disponibil un tratament inovativ pentru migrena.
„La noi in tara e disponibil un dispozitiv de neuromodulare si din cate stiu eu urmeaza a fi aprobata la anul o noua terapie injectabila de preventie a migrenei. (…) Aceasta clasa de medicamente a fost aprobata in SUA in 2018 si anul acesta a fost aprobata in Europa si probabil ca o sa fie disponibila si la noi in curand”, a declarat si medicul conform sursei citate.
Potrivit acesteia, la nivel mondial, aproximativ 15% dintre persoane sunt afectate de-a lungul vietii de migrena.
De asemenea, si dr. Bogdan Pana a declarat ca dispozitivul disponibil in Romania pentru tratamentul migrenei este un stimulator al nervului trigemen.
El a mai precizat ca tratamentele inovative sunt importante pentru ca nu toti oamenii raspund la tratamentul medicamentos.
Etichete: afectiuni neurodegenerative, tratamente neurologie, tratament migrena