Oamenii de stiinta au descoperit ca diabetul de tip 2 poate fi reversibil

Oamenii de stiinta de la Universitatea Yale au realizat un studiu in urma caruia au descoperit ca diabetul de tip 2 poate fi reversibil. Aceeasi cercetare a relevat ca si fibroza hepatica poate fi la fel, relateaza Medical Xpress.com.

Intr-un alt studiu realizat anterior, oamenii de stiinta au descoperit o legatura importanta intre raspunsul organismul la postul alimentar si diabetul de tip 2.

S-a constatat, astfel, ca postul declanseaza un proces in care, in particular, doua proteine numite TET3 si HNF4α se dezvolta in ficat, ceea ce duce la cresterea productiei de glucoza din sange.

La bolnavii de diabetul de tip 2, s-a observat ca acest proces nu se opreste atunci cand se termina postul, asa cum se intampla in cazul unei persoane care nu are diabet.

Cercetatorii au emis ipoteza conform careia daca ar putea sa coboare nivelurile celor doua proteine, ar putea sa opreasca dezvoltarea diabetului. Pana acum, aceasta ipoteza a fost testat doar pe soarecii de laborator.

Totodata, la Universitatea Yale s-a analizat si modul în care TET3 a contribuit la dezvoltarea fibrozei in ficat. In urma observatiilor s-a constatat ca proteina a fost implicata in dezvoltarea fibrozei hepatice in mai multe faze ale bolii.

Aceste descoperiri deschid calea spre noi oportunitati privind dezvoltarea de medicamente ce ar putea inhiba cele doua proteine.

Desi cercetarile s-au realizat pana acum doar pe soarecii de laborator, autorii studiului spun ca acestea vor trece si intr-o faza urmatoare.

Studiile ce contin aceste ipoteze stiintifice au fost publicate in editia Cell Reports din data de 4 februarie si in revista Nature Communications din data de 17 ianuarie.

Citeste si: Medic: Postul este foarte important pentru ca stabileste niste reguli

Etichete: diabet tip 2, diabetul reversibil, tratament diabet zaharat, fibroza hepatica, tratament fibroza, beneficii post


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.