O dieta veche de mii de ani revine in atentie

dieta-paleoliticaDieta peleolitica este noua moda in materie de diete, in pofida vechimii pe care o are. Adoptarea dietei specifice oamenilor care traiau in era paleolitica este considerata de unii cercetatori cea mai buna strategie pentru a ne mentine sanatatea.

In 2013, dieta paleolitica a fost cea mai cautata dieta pe internet

Dieta paleolitica presupune ca trebuie sa traiesti cat mai natural posibil, unii ar spune cat mai apropiat de viata din afara civilizatiei.

Motivatia expertilor ar fi ca omenirea nu a evoluat din punct de vedere biologic comparat cu era paleolitica. Acestia considera ca organismul nostru nu este pregatit sa digere alimente pe care le obtinem in urma proceselor din agricultura sau industrie.

O persoana adepta a acestei diete nu mananca cereale sau lapte. Dieta sa zilnica este compusa din peste, carne, fructe, legume, nuci si seminte. Totul trebuie sa fie crescut in natura, fara interventia omului prin substante chimice.

Alimentele procesate sunt interzise in dieta paleolitica deoarece acestea nu corespund principiului de a manca din natura, cat mai sanatos.

Nu sunt acceptate in aceasta dieta nici alcoolul, sarea sau zaharul.

Singura bautura acceptata este apa, si putini adepti ai dietei accepta si ceaiul ca o bautura sanatoasa.

Ce exercitii fizice trebuie sa insoteasca dieta paleolitica

Sustinatorii acestei diete recomanda activitati fizice similare cu cele ale oamenilor din paleolitic si anume alergatul, saritul.

Chiar si orele de somn trebuie reglate dupa stilul de viata paleolitic: o persoana trebuie sa doarma seara foarte devreme si sa se trezeasca foarte de dimineata.

Dieta paleolitica te apara de boli cardiace si de diabet

Datorita produselor naturale care sunt recomandate, specialistii sustin ca o persoana cu o astfel de dieta va avea riscuri mult mai mici de a face boli cronice si cancer.

Specialistii considera ca dieta paleolitica regleaza glucoza din sange si reduce riscul infectiilor in organism.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.