Numarul pacientilor cu infarct miocardic acut din Sibiu a scazut cu 15%



Potrivit unui comunicat de presa, numarul pacientilor cu infarct miocardic acut a scazut cu 15% in ultimul an, datorita tratamentului bolilor coronariene efectuat in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu.

„Rezultatele concrete ale demersurilor intreprinse sunt scaderea cu 16% in 2018 a numarului de pacienti cu IMA transportati la Targu-Mures, comparativ cu anul anterior. Mai mult, datorita tratamentului percutant al bolilor coronariene realizat in ultimii doi ani in cadrul laboratorului, s-a constatat o scadere cu 15% a incidentei infarctului miocardic acut in Sibiu (118 cazuri in 2018 fata de 141 in 2017)”, scrie in comunicat.

Potrivit sursei citate, in ultimele luni a crescut numarul implanturilor de stent efectuate la Sibiu. Astfel, 900 de pacienti au fost investigati, din care 300 au beneficiat de implanturi de stent, de la inceputul anului si pana in prezent. 

Medicul coordonator al activitatii laboratorului de cardiologie interventionala a precizat ca un pacient care a suferit un infarct va putea beneficia de tratament gratuit, in fereastra terapeutica optima, prin realizarea interventiei in cadrul laboratorului. Stentul coronarian, stentul care se monteaza la inima este vital pentru acesti pacienti. 

„Practic, un pacient cu infarct miocardic acut ajuns la UPU Sibiu, va putea beneficia de posibilitatea de a fi tratat gratuit, in fereastra terapeutica optima, prin realizarea interventiei in cadrul laboratorului de cardiologie interventionala al spitalului. Pe langa avantajele economice ale scaderii costurilor spitalului, exista o multitudine de avantaje de ordin medical, cum ar fi scaderea complicatiilor tardive, posibilitatea unui prognostic mai bun pe termen mediu si lung si chiar cresterea calitatii vietii pacientului cu posibilitatea reintegrarii sociale”, a explicat Dr. Cornel Ioan Bitea.

Potrivit sursei citate, intentia este ca, de anul viitor, cazurile de infarct miocardic acut din Sibiu sa fie tratate local. Astfel, se fac demersuri pentru dotarea spitalului cu inca un angiograf care sa permita o activitate optima in rezolvarea pacientilor cu patologii cardio-vasculare acute sau cronice.

Etichete: stent coronarian, stent inima

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: