Medicii ne transmit ca in aceste zile cu temperaturi caniculare sunt necesare atat o hidratare corespunzatoare, cat si o protectie suplimentara a pielii.
„In aceste zile cu temperaturi caniculare este bine ca, alaturi de o hidratare corespunzatoare (minimum doi litri de lichide pe zi), sa va protejati si pielea, mai ales daca mergeti la plaja sau stati mult timp afara. Ultravioletele pot reprezenta un pericol pentru piele. Ce inseamna UVB si UVA? Ultravioletele de tip B (UVB) le putem asocia cu Burn, arsura solara. Ultravioletele de tip B ating maximul intre orele 11,00 – 16,30 si daca va expuneti la soare in acel interval se produce arsura solara. Ultravioletele de tip A sunt raspunzatoare de foto-imbatranirea cutanata sau dermatohelioza si se manifesta prin riduri accentuate la varsta adulta. Ambele tipuri de ultraviolete pot duce la cancere cutanate, cancere melanoame sau non-melanoame”, precizeaza medicul Pavelina Andrei, medic specialist dermatolog la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, intr-o postare pe pagina de Facebook a institutiei.
Potrivit medicului, pentru a proteja pielea de aceste agresiuni solare trebuie sa se aplice o crema cu factor de protectie cat mai mare, 50 SPF, cu 20 de minute inainte de expunerea la soare si la fiecare doua ore daca se prelungeste expunerea.
Expunerea nu trebuie sa se faca intre orele 11:00 – 16:30, iar umbrela de plaja nu asigura o protectie completa. Razele ultraviolete trece prin ea si se poate ajunge la arsuri solare.
In cazul unei arsuri solar se recomanda, in functie de stadiul arsurii: antiinflamatoare nesteroidiene, aplicarea de creme emoliente in functie de stadiul arsurii si neaparat hidratare permanenta.
Foarte important: Copiii cu varste de pana la sase luni nu trebuie expusi deloc la soare.
Etichete: expunere la soare, sfaturi dermatolog, masuri canicula, afectiuni piele, arsuri solare