Masuri esentiale in preventia varicelor

preventia.varicelorVaricele (boala venoasa cronica) este o boala tacuta, fapt pentru care multi bolnavi nu consulta imediat medicul la primele simptome. Studiile arata ca 60% dintre oameni sunt afectati din cauza acestei boli. Peste 80% dintre persoanele cu varsta pana in 30 de ani diagnosticate cu varice sunt femei. Odata cu inaintarea in varsta, boala poate determina aparitia complicatiilor care pun in pericol sanatatea bolnavului.

Cum sa prevenim varicele

Un prim sfat dat de medici este o activitate fizica in aer liber prin care se pune sangele in miscare.

Persoanele care stau foarte multe ore in picioare sau, din contra, pe scaun la birou, li se recomanda exercitii ritmice pentru picioare. Aceste exercitii fizice ajuta la o mai buna circulatie a sangelui.

Pozitia picioarelor incrucisate nu este recomandata de medici. O astfel de pozitie poate cauza dureri in zona coloanei vertebrale sau a soldurilor.

Se recomanda o vestimentatie lejera, inclusiv lenjeria de corp, care sa nu stranga corpul. Ciorapii stransi pe picior pot duce la blocarea circulatiei sangelui, la inflamarea venelor si, in consecinta, la aparitia varicelor.

Nici tocurile inalte nu sunt agreate de specialisti. Acestia recomanda alternarea tocurilor inalte cu cele mici pentru o mai buna contractate a muschilor gambelor.

Cand sa mergem la doctor

La primele simptome pe care le observa bolnavul, la primele dureri, acesta trebuie sa apeleze la un doctor. Medicii avertizeaza: cu cat boala este lasata sa avanseze, cu atat suprafata piciorului afectata este mai mare.

Diagnosticarea precoce pentru preveni complicatiile in cazul acestei boli care afecteaza tot mai multe persoane.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.