Maratonul Vaccinarii ‘Pune umarul pentru Timisoara’ incepe vineri dupa-amiaza, la Centrul Regional de Afaceri din municipiu, unde au fost organizate 30 unde fluxuri la care se pot vaccina 10.000 de persoane cu serul Pfizer, pana luni, la ora 8,00.
Persoanele care vor sa se vaccineze se pot prezenta direct, fara programare, doar pe baza cartii de identitate.
Imunizarea este asigurata, in perioada 23 – 25 aprilie, de sute de voluntari, medici si asistenti din spitalele timisorene, alaturi de studenti medicinisti, pentru ca orasul sa revina la normalitate.
“Ca medici in sectii de Terapie Intensiva, suntem ca niste medici de front, ne zbatem zilnic sa salvam cat mai multe vieti. Dar acum, fata de anul trecut pe vremea aceasta, avem puterea de a iesi impreuna din pandemie, prin vaccinare. Vaccinarea este gratuita, e eficienta, e sigura si ii indemn cu toata caldura pe toti timisorenii care inca nu s-au vaccinat sa se inscrie de indata pe platforma RoVaccinare si sa vina la maratonul vaccinarii. Salutam gestul de solidaritate al Camerei de Comert Industrie si Agricultura Timis, care a pus la dispozitie gratuit complexul CRAFT, cu toate facilitatile, asigurand astfel o locatie exceptionala pentru desfasurarea maratonului vaccinarii”, a transmis Dorel Sandesc, seful Sectiei ATI a Spitalului Judetean Timisoara, potrivit Agerpres.
Comunitatea medicala si cea locala isi doreste ca prin aceasta campanie de vaccinare in masa, Timisoara sa poata deveni primul oras liber de COVID-19.
Organizatorii maratonului vaccinarii sunt Asociatia pentru ATI ‘Aurel Mogoseanu’, Universitatea de Medicina si Farmacie ‘Victor Babes’ si Primaria Municipiului Timisoara.
Vaccinarea se va face cu vaccinul Pfizer, iar rapelul se va asigura printr-un maraton identic, la 21 de zile de la prima doza.
Se pot vaccina persoanele care au implinit 16 ani, dar pentru minori este necesar un acord scris al unuia dintre parinti sau tutore legal.
Etichete: vaccinare fara programare, vaccinare timisoara, vaccinare anti-covid timisoara