Mamaliga scade riscul de a suferi de boli psihice si prelungeste viata

MAMALIGASanatate la ceaun! Specialistii in medicina de astazi confirma ceea ce stramosii nostri spuneau demult: mamaliga este buna, satioasa si sanatosa.

Mamaliga, produs ce nu lipseste de pe masa romanilor, a devenit de-a lungul timpului un reper gastronomic in bucataria romaneasca.

Fie ca e mancata pe camp la tara, la nunta sau intr-un restaurant de lux, mamaliga nu lipseste din niciun meniu.

Gustoasa, nepretentioasa si satioasa, mamaliga poate fi considerata aproape preparat minune pentru organism.

Si unde mai pui ca endocrinologii spun ca un consum regulat de mamaliga ajuta la diminuarea cu 60% a riscului de boli psihice cauzate de disfuncţiile glandei tiroide si echilibreza nivelul de glucoza din sange.

Astfel, mamaliga, este considerat un aliant de nadejde chiar si impotriva diabetului, boala de care sufera milioane de romani.

S-a constatat ca oamenii care obisnuiesc sa manance relative des mamaliga au un nivel de colesterol echilibrat in organism, mai puţine sanse de dezvoltare a aterosclerozei si implicit un risc mai mic de a face infarct.

In urma unui studiu realizat in zona Rucar-Bran, s-a constatat ca 9% din femeile care au varsta mai mare de 65 de ani si care consuma mamaliga regulat au o activitate ovariana mult mai intensa decat femeile de aceeasi varsta, care nu consuma mamaliga, precizeaza si radiocluj.ro.

Pe langa faptul ca este gustoasa şi nutritiva, este si recomandata de nutritionisti si in diete si cure de slabire. Acestia chiar recomanda eliminarea produselor de panificatie precum painea si pastele din alimentatie si inlocuirea cu mamaliga.

Si, de-a lungul timpului s-a mai observat ca mamaliga poate fi de ajutor si in tratarea racelilor si poate ajuta pana si la dizolvarea pietrelor la fiere.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.