Copiii dificili la mancare au un risc mai mare de a dezvolta probleme emotionale care necesita interventia medicala.
AFP vorbeste despre un studiu publicat in revista “Peditrics” realizat pe un esantion de peste 3.400 de copii.
Conform cercetarii realizata in America, peste 20% dintre copiii cu varste intre doi si sase ani sunt dificili in ceea ce priveste alimentatia.
18% dintre copiii participant la studiu au fost considerati relativ dificili la masa, iar 3% s-au aflat in categoria „extrem de dificili”.
„Copiii despre care vorbim in acest studiu nu sunt cei care uneori refuza sa manance broccoli. Este vorba despre copii care sunt atat de dificili la produsele alimentare incat acestea incep sa le provoace probleme. Acest comportament extrem poate lua multe forme si afecteaza sanatatea copilului, cresterea si relatia parinte-copil”, a Nancy Zucker, autorul principal al studiului.
Cercetarea a relevant ca acei copii considerati cu o atitudine ‘moderata’ pana la ‘foarte dificila’ cu privire la mancare au avut un risc mai mare de simptome depresive si de anxietate.
Acest copiii pot corespunde criteriilor pentru o noua tulburare psihica bazata pe evitarea/restrictia consumului de alimente. Acest este un nou diagnostic adaugat in ultimul manual american de boli mintale adoptat in anul 2014.