La ce varsta avem nevoie de produse anti-imbatranire?


Secretele mentinerii frumusetii peste ani in cazul unor femei este un subiect tabu. O parte a reprezentantelor sexului frumos sustin ca este bine sa se foloseasca produce anti-imbatranire inca din tinerete, alte sustin contrariu. Despre varsta optima la care este recomandata inceperea folosirii produselor anti-imbatranire am discutat cu dr. Laurentiu Vladau, medic specialist dermatolog in cadrul Clinicii Hebra Dermatologie.

Anca Rusen

Specialistii sustin ca produsele anti-imbatranire nu reprezinta o parte esentiala a rutinei de ingrijire a tenului la 20 de ani sau mai devreme, insa pentru a pastra stralucirea si vitalitatea pielii pe termen lung, aceasta este varsta la care trebuie acordata o atentie deosebita stilului de viata si obiceiurilor care pot fi daunatoare. In plus, o multime de studii arata ca cele mai importante lucruri pe care o persoana le poate face intre 20 si 30 de ani pentru sanatatea si frumusetea tenului este hidratarea, evitarea fumatului si folosirea cremelor de protectie solara pe tot parcursul anului.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care persoanele tinere il pot face pentru a intarzia aparitia primelor semne de imbatranire este utilizarea produselor de protectie solara cu spectru larg SPF 30 sau mai mare in orice perioada a anului, precum si evitarea fumatului. Studiile arata ca acest obicei nociv impiedica capacitatea organismului de a produce colagen si, de asemenea, favorizeaza aparitia prematura a ridurilor. Un alt pas important pentru a pastra pielea tanara cat mai mult timp este si hidratarea cu ajutorul unor produse de inalta calitate, potrivite tipului de ten pe care il are persoana in cauza.

Cand nu trebuie si cand trebuie sa folosim produsele anti-imbatranire?

Desi exista anumite temeri in acest sens, specialistii dermatologi spun ca nu este niciodata prea devreme pentru utilizarea produselor anti-imbatranire. Acestea sunt de ajutor in prevenirea imbatranirii pielii, care de-a lungul timpului este deteriorata de efectele negative ale razelor solare, radicalilor liberi si toxinelor. In plus, la acestea se adauga si procesul natural de imbatranire, in urma caruia pielea isi pierde colagenul si elastina. Produsele anti-imbatranire pot ajuta la incetinirea tuturor acestor efecte nedorite, precum si la inversarea lor.

Pentru a-i oferi tenului o ingrijire corecta este foarte important ca alegerea produselor de ingrijire sa fie facuta in functie de varsta. Produsele anti-imbatranire, in special cele cu antioxidanti, pot fi utilizate inca de la 20 de ani, avand un efect benefic asupra aspectului tenului, mai ales daca sunt folosite in combinatie cu un stil de viata sanatos.

Intre 25 si 35 de ani, primele semne ale imbatranirii pot fi prevenite prin hidratare, limitarea stresului si stimularea productiei de colagen. Nu trebuie uitata nici protectia solara, necesara pentru a preveni aparitia petelor pigmentare, care pot aparea in special in timpul sarcinii.

La aceasta varsta pot fi introduse in rutina de ingrijire a pielii ingredientele active anti-imbatranire, dintre care retinolul este o optiune populara deoarece este in esenta vitamina A pura, cunoscuta atat datorita efectelor benefice pentru pielea predispusa la acnee, cat si ca solutie puternica impotriva imbatranirii. Este recomandat, insa, ca alegerea unui produs care contine astfel de ingrediente sa fie facuta alaturi de medicul dermatolog.

Articolul este realizat cu sprijinul dr. Laurentiu Vladau, medic specialist dermatolog in cadrul Clinicii Hebra Dermatologie.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.