La Bucuresti, zeci de cazuri de muscaturi de capuse

In ultima luna, personalul medical si medicii de la Institutul Clinic de Boli Infectioase Matei Bals din Capitala  au de-a face in fiecare zi cu zeci de pacienti care au fost muscati de capuse, numarul lor crescand in ultima luna.

Si reprezentantii  Institutului Cantacuzino atrag atentia ca primavara este sezonul in care capusele au activitate maxima si ca de aceea trebuie luate masuri urgent pentru distrugerea lor, pentru ca pot transmite boli grave.

Conform unor statistici ale Institutului „Matei Bals” obtinute de News.ro, de aproape o luna, la camera de garda a spitalului s-au prezentat zilnic oameni muscati de capuse. In ultima saptamana sunt cam 50 de cazuri pe zi.

„A venit anotimpul capuselor. De fapt, in ceea ce priveste comportamentul capuselor sunt doua maxime de activitate: una este acum, primavara, care este si cea mai intensa si care incepe in martie si se termina in iunie, a doua, toamna, in septembrie-noiembrie, dar care este mai redusa ca intensitate”, a declarat Alexandru Vladimirescu, cercetator la Institutul Cantacuzino, conform News.ro si Stirileprotv.

Masurile de protectie sunt foarte importante in aceasta perioada. Cei care merg in parcuri, paduri si alte zone de agrement, trebuie sa poarte pantalni lungi si sosete de culoare deschisa.

Muscatura de capusa poate transmite mai multe boli, printre care si boala Lyme. Detalii, AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.