Indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca este acordata pentru cel mult 183 de zile

parkinson1Indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca poate fi acordata pentru un interval temporal de cel mult 183 de zile, in decursul unui an, a precizat CASMB, in conformitate cu prevederile OUG 158 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate cu modificarile si completarile ulterioare.

Incepand cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de catre medicul specialist

CASMB precizeaza ca doar incepand cu a 91-a zi, concediul poate fi prelingit de catre medicul specialist pana la 183 de zile, dar doar cu aprobarea medicului expert al asigurarilor sociale.

Durata de acordare a indemnizatiei difera in functie de afectiuni

  • Un an, in intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoza pulmonara si unele boli cardiovasculare, stabilite de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate
  • Un an, cu drept de prelungire pana la un an si 6 luni de catre medicul expert al asigurarilor sociale, in intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoza meningeala, peritoneala si urogenitala, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA si neoplazii, in functie de stadiul bolii
  •  Un an si 6 luni, in intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoza pulmonara operata si osteoarticulara
  • 6 luni, cu posibilitatea de prelungire pana la maximum un an, in intervalul ultimilor 2 ani, pentru alte forme de tuberculoza extrapulmonara, cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale.

126 de zile calendaristice, perioada de concedii pentru sarcina si lauzie

Conform OUG, persoanele asigurate au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie pe o perioada de 126 de zile calendaristice, interval in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.