In lipsa vaccinarii, in Romania ar putea reaparea focare ale unor boli deosebit de grave

paciti-hivLipsa unei informari corecte despre vaccinare de la persoane competente, specializate ii determina pe multi parinti sa refuze vaccinarea copiilor, fara sa stie la ce riscuri ii expun. Decizia parintilor, pe de alta parte, este influentata si de o serie de campanii anti-vaccinare care contribuie la dezinformarea acestora. Conf.univ.dr. Emilian-Damian Popovici considera deosebit de ingrijoratoare scaderea numarului de copii vaccinati.

Tuberculoza, cancerul de col uterin si hepatita C, probleme majore in Romania

“Atata timp cat tuberculoza ne claseaza pe primul loc intre statele UE, cat cancerul de col uterin este principala cauza de mortalitate la femeile care se afla la varsta procrearii, atata timp cat avem o epidemie nedeclarata de hepatita C, cu implicatii serioase pentru sanatatea oamenilor si chiar pentru prognosticul lor de viata (…), putem spune ca avem o suma de probleme pe care trebuie sa le semnalam politicului”, a precizat conf.univ.dr. Emilian-Damian Popovici in cadrul Conferintei nationale de sanatate publica de la Timisoara.

Acesta a atras atentia ca in cazul unor boli precum poliomielita, boala care poate fi prevenita prin vaccinare, Romania este considerata in momentul de fata o tara cu risc alaturi de state precum Ucraina sau Bosnia-Hertegovina.

Conf.univ.dr. Emilian-Damian Popovici a atras atentia ca deplasarea persoanelor din zone de conflict precum Orientul Mijlociu determina ca virusurile sa apara in tari in care pana in prezent se credea ca riscurile pentru anumite boli au fost eliminate.

Scaderea continua a vaccinarii este tot mai accentuata

In cadrul conferintei de sanatate publica de la Timisoara, s-a atras atentia asupra faptului ca pot exista probleme majore la nivelul sanatatii publice daca acoperirea in vaccinare continua sa scada.

“Scaderea aceasta continua a vaccinarii este tot mai accentuata si personal nu vad masuri tot mai serioase care sa schimbe aceasta situatie de fapt”, a precizat conf.univ.dr. Emilian-Damian Popovici.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Zgabeata Iftode spune:

    Si care sunt bolile grave? Oreonul, pojarul, celelalte boli ale copilariei? Oare nu mai vor sa lucreze medicii generalisti? Eu stiu ca este mai simplu sa faci un vaccin ca oricum cancerul apare peste 10-20 de ani si deci nu ai nici o raspundere.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.