Grup de actiune pentru apararea drepturile persoanelor seropozitive

De ce nu se drogheaza politicienii2Pentru situatiile in care se incalca drepturile persoanelor seropozitive se urmareste crearea unui nucleu de actiune rapida. Acest plan de sustinere a drepturilor persoanelor cu HIV/SIDA face parte dintr-un proiect al Asociatiei “Noi si Ceilalti” in colaborare cu Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor afectate de HIV/SIDA (UNOPA).

Rezolvarea problemelor de ordin medical ale pacientilor seropozitivi

Principalele probleme pe care doresc sa le rezolve promotorii acestui proiect au in vedere dificultatile cu care se confrunta pacientii cu HIV/SIDA in obtinerea unei adeverinte de asigurat sau in derularea terapiei.

“Noua ni se aduc la cunostinta sesizari, pentru diferite aspecte – fie ca nu i s-a acordat o terapie, fie ca terapia nu i s-a dat ca nu i s-a eliberat o adeverinta de asigurat – sunt mai multe motive pentru care o persoana poate sa sesizeze un ONG”, a precizat Cristian Rosu, presedintele Asociatiei “Noi si Ceilalti”.

Pacientii seropozitivi nu vor mai intampina birocratia

Acest grup de actiune are ca principal obiectiv rezolvarea problemelor cu care se confrunta pacientii seropozitivi intr-un timp scurt, eliminand birocratia din institutiile publice.

In acest sens, este pus la dispozitia bolnavului seropozitiv un telefon al pacientului, cu apelare gratuita avand in vedere ca organizatia face parte din Coalitia Organizatiilor de Pacienti cu Afectiuni Cronice (COPAC).

Copiii abandonati de mame seropozitive integrati in medii familiale

O alta problema identificata in cadrul persoanelor cu HIV/SIDA este abandonarea in spitale a nou-nascutilor de catre mame seropozitive.
In acest caz, proiectul isi propune sa ajute acesti copii si sa ii integreze intr-un mediu familial.

“(…) ei nu au nevoie de ingrijiri speciale, trebuie intr-adevar sa isi urmeze tratamentul, sa mearga mai des la spital, dar nu sunt un pericol nici pentru ceilalti copii, nici pentru personalul de ingrijire”, a precizat Iulian Petre, directorul executiv al UNOPA.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.