De ziua Internationala a Constientizarii Autismului, 2 aprilie 2014, a fost lansata la Cluj-Napoca prima gradina senzoriala pentru copiii cu autism din Romania. Principalele beneficii ale unei astfel de gradini sunt multitudinea de stimuli auditivi, vizuali, olfactivi alaturi de o reala experienta de invatare pentru copii.
Gradina senzoriala ca terapie pentru copiii cu autism
Gradina senzoriala a fost realizata de Asociatia Autism Transilvania (AAT), cuprinzand o zona de picnic, loc de joaca si o zona cu plante.
“Cu ajutorul stimulilor vizuali, auditivi, olfactivi si tactili copiii au parte de o experienta inedita de invatare. Gradina include o zona de picnic, o groapa cu nisip, spatiu pentru joaca si catarare, o zona cu plante, pomi fructiferi, vita de vie si legume”, a precizat Milena Pruna, presedintele asociatiei AAT.
Peste 70 de copiii cu autism au acces la terapie
Centrul AAT face accesibila terapia pentru copii cu autism prin dotarile curente: sapte sali de clasa, sapte de terapie, doua cabinete de logopedie, doua sali de kinetoterapie, o sala de joaca, o bucatarie didactica, sali de integrare senzoriala, precum si un cabinet de evaluare si consiliere pentru parinti.
20 de copii cu autism vor beneficia de sedinte gratuite de terapie comportamentala
Datorita unui proiect implementat de Asociatia AAT, 20 de copii vor putea sa faca terapie comportamentala gratuit.
Proiectul implica si parintii care isi vor putea asuma rolul de coterapeut in sedintele la care vor participa.
Sursa: www.agerpres.ro