Femeile diagnosticate cu cancer la san pot cere suport, consiliere sau pot intra in dialog cu medici specialisti pe o platforma online realizata in cadrul proiectului “Suport si consiliere pentru sanatate sanului”, lansat de Asociatia M.A.M.E.
Pacientii si medicii pot intra in dialog online
Platforma online vine in sprijinul femeilor diagnosticate cu cancer la san care au nevoie de sprijin si consiliere.
Prin aceasta platforma online, pacientele vor putea intra in dialog cu medici sau psihoterapeuti.
Simptome si diagnosticare preventiva in cancerul la san
Accesand aceasta platforma, oricine se poate informa despre simptomele, masurile de preventie si diagnosticarea precoce in cancerul la san.
“Depistarea precoce a cancerului la san este foarte importanta. Conform Societatii Americane de Cancer, supravietuirea la cinci ani in stadiile O si I este de 100%, in stadiul II de 93%, in stadiul III de 72%, iar in stadiul IV de 22%. De aceea, ne bucuram ca acest proiect incurajeaza femeile, pe cat posibil, sa se prezinte la examenele clinice la medicul de familie si, ulterior, la medicul specialist”, a precizat dr. Cornelia Nitipir, medic primar oncologie medicala, citata de ghiduldesanatate.ro.
Terapie psihooncologica gratuita pentru femeile diagnosticate cu cancer
Consilierea psihooncologica pentru femeile diagnosticate cu cancer la san este deosebit de importanta pentru imbunatatirea calitatii vietii dar si pentru a mari sansele aderentei la tratament.
Multe dintre femeile diagnosticate cu cancer mamar trec printr-o perioada de depresie dupa aflarea vestii, de aceea posibilitatea consilierii online prin aceasta platforma vine in sprijinul acestora.